Vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt, suiker, citroen, biologisch, bloesems, limonade, toetjes, gebak, aardbeien, flensjes, ijs
Vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt, suiker, citroen, biologisch, bloesems, limonade, toetjes, gebak, aardbeien, flensjes, ijs

Vlierbloesemsiroop

Door Annelene van Eijndhoven

juni 2, 2016

Ze bloeien maar kort: de vlierbloesems. Op dit moment zie en ruik je ze overal. Maak er siroop van. Lekker als limonade, in toetjes, over gebak, aardbeien, flensjes of ijs.

Bereidingstijd: 15 minuten + 24 uur trekken

Ingrediƫnten

12 - 15 vlierbloesemschermen

2 - 3 biologische citroenen

ca. 1,5 kilo suiker

lege flessen

Bereidingswijze

1Knip de bloesems. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze onderstaan (ca.3 liter). Pers de citroenen uit en voeg ze met de schillen toe aan de pan. Laat afgedekt 24 uur of een nacht staan.

2Maak een schone theedoek nat en wring uit. Leg in een zeef. Zeef het vlierbloesemvocht hierdoor. Meet af en gebruik 500 g suiker per liter vocht. Breng al roerend aan de kook en laat de suiker oplossen. Schep eventueel schuim eraf.

3Maak flessen schoon met heet water of in de afwasmachine.

4Vul de flessen met de hete siroop, bv met een litermaat of via een trechter.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.