Verfrissende komkommergazpacho

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie  , , ,

juli 22, 2018

Komkommertijd! In de letterlijke zin. Want juist nu het zo warm is, breekt het seizoen voor komkommers aan. Heerlijk verfrissend en dorstlessend! Mijn buurman hier in Frankrijk brengt mij om de dag een paar komkommers en een flinke bos platte peterselie uit zijn groentetuin. Van die komkommers snoep ik de hele dag door, maar laat me er ook culinair door inspireren. Deze komkommergazpacho is hier met dit warme weer echt favoriet! IJskoud en ook pittig, dat helpt je er weer bovenop als het je echt te warm wordt. Een prima soepje om gewoon tussendoor als opfrissertje te geven, maar natuurlijk ook lekker als voorgerecht. Supersimpel om te maken! Ik heb deze superwarme zomerdagen gewoon een kan met komkommergazpacho in de koelkast staan.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereidingstijd: 3 uur
  • Aantal personen: 6-8

Ingrediƫnten

2 komkommers

1-2 tenen knoflook, fijngehakt

2 bosuitjes, in ringetjes

30 g platte peterselie, of zelfs meer

1 dikke snee oud brood, in blokjes

2-3 el sherryazijn of witte wijnazijn

enkele druppels hot peppersauce

2-3 el olijfolie

1/2 rode (punt)paprika, in kleine blokjes

keukenmachine

Bereidingswijze

1Was de komkommers, dep ze droog en snijd ze met schil in stukjes. Verdeel de komkommerstukjes met de knoflook, bosui (houd wat ringetjes achter voor garnering) en peterselie in de kom van de keukenmachine. Sluit af met het deksel en meng alles op de hoogste stand tot een fijne en prachtig heldergroene puree.

2Voeg de broodblokjes met azijn en wat versgemalen zwarte peper en zout naar smaak (ongeveer 2-3 theelepels) toe. Druppel wat hot peppersauce en de olijfolie in de groene puree en voeg ongeveer een halve liter water toe. Meng dan alles opnieuw op de hoogste stand. Voeg als de gazpacho te dik is nog wat water toe.

3Schenk de gazpacho in een kan en laat de soep in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden en op smaak komen. Verdun daarna zo nodig nog met ijskoud water.

4Serveer de ijskoude gazpacho in glazen en garneer met blokjes paprika en wat ringetjes bosui.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.