Hoofdgerecht

Tajine van kip en linzen

Hoofdgerecht

Tajine van kip en linzen

Bereidingswijze

  1. Pers de citroen uit en verwijder de witte velletjes uit de schil. Snijd de schil in reepjes. Wrijf de kipbraadsticks in met ras-el-hanout en bak ze rondom bruin in een tajine of hapjespan met olijfolie.
  2. Verdeel de knoflook, ui, wortel, pastinaak, olijven , linzen en reepjes citroenschil rond de linzen. Schep alles om en schenk de bouillon erbij. Zet de deksel op de pan en stoof de kip en linzen in 30-40 minuten zachtjes gaar. Schep alles af en toe om.
  3. Strooi voor het serveren de peterselie over de kip met linzen.

Dit recept komt uit het boek Lekker Havermout! Quinoa! en meer… (www.lekkerlangjong.nl)
Foto: Fotostudio Arjan Smalen

Tajine van kip en linzen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer