Stoofpeertjes salade met avocado en gorgonzola-dressing

Door Nelleke van Lindonk  ,   

maart 12, 2018

 

Dit recept uit 1992 vond ik tussen een stapel papieren bij mijn kookboeken. In deze stoofpeertjes tijd, leek me het een prima idee om als voorgerecht te maken. Heerlijk, ik kan niet anders zeggen. Je kunt dit voorgerecht iets eleganter maken door minder sla te gebruiken en de avocado flinterdun te snijden.

 

 

  • Voorbereiding: 25 min
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

4 stoofpeertjes

5 dl rode (Rhône)wijn

stukje kaneel

klein schepje suiker

2 el pijnboompitten

(gemengde) sla

1 avocado, rijp

4 el arachideolie olie

2 el notenolie

1,5 el wijnazijn

¼ tl worcestershiresaus

30 g gorgonzola, verkruimeld

Bereidingswijze

1Schil de stoofpeertjes, maar laat de steel eraan vastzitten (die geeft nog smaak af tijdens het koken). Doe de rode wijn samen met de kaneel, suiker en de peertjes in een pan en breng aan de kook. Kook ze op zacht vuur gaar in ca. 2 uur. Laat ze afkoelen in het vocht.

2Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin en zet ze apart.

3Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.

4Verwarm de 2 soorten olie in een koekenpan en roer er de azijn, worcestershiresaus en verkruimelde gorgonzola door.

5Verdeel de sla op 4 bordjes, plaats er een stoofpeertje op en leg de avocado eromheen. Klop de dressing op en verdeel over de sla en peertjes en strooi er tot slot de pijnboompitten over.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.