Sperziebonen met milde sambal

Door José van Mil - Pepper & Salt  ,   ,   , ,

juli 17, 2018

Groenten net even anders en superlekker. Met toevoeging van een goede smaakmaker en eventueel wat verse kruiden zijn ze makkelijk te maken zonder dat het extra tijd kost. Om sperziebonen te pimpen heb ik Sambal Nasi Goreng van Koningsvogel gebruik die is heerlijk en zo mild dat ook kinderen het kunnen eten. Als je van pittig houdt kun je ook een andere sambal gebruiken, bijv. de lekker zoet-pittige sambal manis. Als je voor meer mensen wokt duurt het bereiden iets langer.

Bekijk hier de bereidingsvideo!

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

400 g sperziebonen

zonnebloemolie

milde sambal Nasi Goreng (Koningsvogel)

paar takjes verse koriander en/of munt

Bereidingswijze

1Haal de boontjes af: puntjes met de hand afbreken en eventuele draden die lang de boontjes lopen lostrekken.

2Was de boontjes.

3Doe de boontjes in ruim kokend water (wel of geen zout kan allebei) en kook ze op een vrij hoog vuur ca. 5 minuten.

4Trek ondertussen blaadjes van de kruidentakjes.

5Giet de boontjes af.

6Verhit een scheutje olie in een wok op het hoogste vuur en roerbak de boontjes een paar minuutjes (gebruik 2 spatels dan vliegen de boontjes niet uit de pan bij het omscheppen). Schep er wat sambal door en wok nog even op een laag vuur.

7Knip de kruidenblaadjes erover en schep nog 1 keer door.

Ook lekker met gefruite uitjes, grof gehakte geroosterde cashewnootjes of amandelen erover.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.