Spaanse tortilla met zoete aardappel

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

juli 8, 2016

Een Spaanse aardappeltortilla smaakt ook prima met zoete aardappel. Deze versie maak je makkelijk in de oven. Serveer met een lekker zomerse salade van tomaat met veel peterselie en kappertjes.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui

500 g zoete aardappelen (Ø 4- 5 cm)

3-4 el olijfolie

6 eieren

50 g Manchego of pittig belegen kaas

2 el verse oregano of bladpeterselie

lage ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en snijd hem in vieren. Snijd de parten in dunne plakjes. Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snijd de aardappelen in dunne plakjes.

2Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de zoete aardappelplakjes erdoor en bak al omscheppend 3-4 minuten tot de plakjes beetgaar en nog wel stevig zijn. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

3Klop in een grote kom de eieren los met wat zout en versgemalen zwarte peper. Roer de geraspte kaas en kruiden erdoor. Schep het zoete-aardappelmengsel er voorzichtig door, zodat de plakjes niet breken.

4Doe dit mengsel over in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de tortilla in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer in punten met een groene salade met roosjes broccoli.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.