Hoofdgerecht

Rijstnoedels met wortel en kalkoen

Hoofdgerecht

Rijstnoedels met wortel en kalkoen

In de rijstnoedels met wortel en kalkoen heb ik djeroek poeroetblad gebruikt. Dit blad heeft een heerlijke aromatische geur en smaak die aan limoen doet denken maar dan kruidiger. Het is vers en diepgevroren te koop bij Aziatische supermarkten en winkels.

Bereidingstijd: 25 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de rode peper met de vissaus, de sojasaus, de rijstwijn en de helft van het limoensap door elkaar. Doe de saus in een klein schaaltje.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de kalkoenstukjes 5 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de wok. Voeg 1 el olie aan het bakvet toe en bak al omscheppend de ui met de knoflook, de wortelplakjes, de gemberwortel en de helft van de djeroek poeroet 5 minuten. Roer kalkoen en de rest van het limoensap erdoor, voeg versgemalen peper naar smaak toe en laat alles goed doorwarmen.
  3. Kook intussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijstnoedels af en spoel kort met warm water. Laat de mie uitlekken.
  4. Leg de slabladeren in kommen, verdeel de rijstnoedels erover en schep het kipmengsel erop. Garneer met de bosui en de rest van de djeroek poeroet. Geef het sausje er apart bij.

Rijstnoedels met wortel en kalkoen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer