Preiquiche met blauwe kaas

Preiquiche met blauwe kaas

Voor deze quiche wordt het deeg zelf gemaakt, maar u kunt ook kant en klaar bladerdeeg gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, boter en een snufje zout in een keukenmachine of kom tot kruimelig. Voeg zoveel koud water toe tot het een deegbal is. Verpak in folie en leg minstens 15 minuten in de koelkast.
  2. Snijd intussen de prei in smalle ringen. Verhit olie in een wok of koekenpan en roerbak de prei in 3-5 minuten bijna gaar. Breng op smaak met kerrie en laat in een vergiet uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een dunne ronde lap. Vet een quichevorm in met olie. Bekleed de vorm met deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de prei over het deeg. Breek de kaas in stukjes en verdeel ze over de prei. Klop de eieren los met de room, zout en peper. Schenk het mengsel over de vulling. Bestrijk ook de deegrand met wat ei.
  5. Bak de quiche in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een vork of het ei in het midden is gestold.
  6. Serveer de quiche in punten. Lekker met een salade van tomaat, avocado en munt of basilicum.

vegetarisch

Preiquiche met blauwe kaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer