Pompoensoep met kruidnotenkruim

Pompoensoep met kruidnotenkruim

Na Sint zijn er meestal wel wat kruidnoten over. Ik verwerkte bakkerskruidnoten in een experimentele soep, het resultaat was verrassend lekker (de kruidnoten die ik nu nog heb worden achter slot en grendel opgeborgen om met kerst deze soep nog eens te maken maar dan als amusesoepje!).

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Schep de pompoen, de aardappel de komijn, koriander, kaneel en chilipoeder naar smaak erdoor en bak alles al omscheppend 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook de pompoen en de aardappel in 20 minuten helemaal gaar.
  2. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperige bruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in hetzelfde bakvet de kruidnoten al omscheppend 3 minuten en schep ze uit de pan op keukenpapier.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en garneer met de kruidnoten, de bosui en het spek.

Tip
Maak van deze soep een amuse. De hoeveelheid soep is voldoende voor 8-12 personen (afhankelijk van de grootte van de kommetjes/glaasjes). Het spek kun je verkruimeld over de soep strooien of knip reepjes van de plakjes ongebakken spek en bak die vervolgens uit.

Pompoensoep met kruidnotenkruim

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer