Vegetarisch

Pompoensoep met gember en bietenboompjes

Vegetarisch

Pompoensoep met gember en bietenboompjes

In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwen bekend om de goede werking op de maag en de spijsvertering.  Maak een dunnere soep met meer bouillon als het als voorgerecht wordt gegeten of een dikkere soep als u hem eet na een lekkere wandeling als lunch.

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Schil de gember en snijd er dunne plakjes van en snipper die.
  2. Verwarm de olie in een ruime pan. Fruit hierin de sjalotten en de gember 2-3 minuten op laag vuur. Roer er de pompoen door. Schenk de bouillon in de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de soep met zout en peper op smaak. Tot hier kan de soep voorbereid worden.
  4. Snijd het bietje in plakjes en steek er met een uitstekertje kerstfiguurtjes uit.
  5. Schep de hete soep in kommen of borden. Garneer met een scheutje room, de bietenboompjes en fijngeknipte bieslook.

Tip: vervang bietjes door geroosterd amandelschaafsel of gebakken cantharellen.

Pompoensoep met gember en bietenboompjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer