Pittige boerenkoolsoep met havermoutkruimels

Pittige boerenkoolsoep met havermoutkruimels

Bereidingswijze

  1. Doe de havervlokken in een kom en schenk er zoveel warm water bij dat de vlokken net onderstaan. Laat de havervlokken 30 minuten wellen en laat ze daarna in een vergiet uitlekken.
  2. Schil intussen de pastinaken en snijd ze in stukken. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en schep de pastinaak, knoflook, 2 theelepels ras el hanout en 2-3 eetlepels water erdoor. Smoor de pastinaak afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar. Stamp de pastinaak met een stamper fijn.
  3. Schep hand voor hand de boerenkool door de pastinaakpuree en schenk er 1 liter kokend water bij. Voeg 2-3 theelepels (Himalaya)zout toe en breng alles al roerend aan de kook. Kook de soep in 15 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig.
  4. Verwarm intussen de laatste 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en schep de uitgelekte havervlokken erdoor. Strooi de resterende ras el hanout erover. Laat al omscheppend het vocht uit de havervlokken verdampen en bak de vlokken goudbruin en knapperig.
  5. Breng tot slot de boerenkoolsoep op smaak met wat zout en ras el hanout en serveer in grote kommen. Strooi de havervlokken en geitenkaas in het midden. Lekker met volkorenbrood of roggebrood.

Pittige boerenkoolsoep met havermoutkruimels

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer