Piada sfogliata

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken  

januari 22, 2016

Piada sfogliata of piadina sfogliata is een Italiaans plat brood uit de regio Emilia-Romagna en wordt als lunch of tussendoortje gegeten. Ze worden gemaakt van bloem varkensvet en gist of zuiveringszout. Je kunt ze net als tortilla's kant en klaar kopen bij sommige supermarkten en bij Italiaanse delicatessezaken. Kun je de originele piada niet kopen gebruik dan grote wraptortilla's.

Lunchgerecht voor 3-4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten

1 kropje little gem

2 grote trostomaten

1/4 komkommer

2 buffelmozzarellakaasjes

4 takjes basilicum

1 el olijfolie

3 piada sfogliata

6 plakken spinata Romana

Bereidingswijze

1Haal de blaadjes sla los, was en droog ze (in een slacentrifuge of met keukenpapier). Was en snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes. Snijd de uitgelekte kaasjes in plakjes en pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.

2Verwarm 1/3 deel van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm 1 piada aan beiden kanten. Verwarm op dezelfde wijze ook de andere 2 piada.

3Halveer ze en beleg 3 helften met de little gem, de tomaat, de komkommer, de spinata, de mozzarella en de basilicum. Leg de andere 3 helften erop en snijd ze middendoor. Serveer direct.

Variatietips
Ook lekker met andere soorten beleg, vervang de spinata eens door salami, Parmaham, proscuitto, of lardo. Ook met de kaas kun je variƫren. Vervang de mozzarella door krullen Parmezaanse kaas, plakjes provolone of verbrokkelde gorgonzola. Verdeel er kleine augurkjes, artisjokharten of appelkappers over.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.