Hoofdgerecht

Peterselie hummus met kikkererwten

Hoofdgerecht

Peterselie hummus met kikkererwten

Hummus, humus, humous, hoummous of hoemoes…. hoe je het ook schrijft het is een heerlijke dip uit het midden-oosten. Een favoriet bij mensen die plantaardig eten. En ook tijdens het gourmetten fijn voor op een stukje stokbrood of gewoon bij een stukje gebakken vis of vlees.

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten 24 uur in koud water. Giet het weekwater weg en spoel de geweekte kikkererwten in een zeef onder koud stromend water na.
  2. Breng de kikkererwten in ruim water met zout aan de kook. Draai het vuur laag en schep het schuim van het water. Kook de kikkererwten in 1 uur gaar. Giet het kookvocht af en pureer de kickerwten met alle overige ingrediënten in de keukenmachine toe een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en voeg naar gewenste dikte en smeuïgheid nog iets water toe.

Peterselie hummus met kikkererwten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer