Peterselie hummus met kikkererwten

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , , ,   

december 23, 2016

Hummus, humus, humous, hoummous of hoemoes.... hoe je het ook schrijft het is een heerlijke dip uit het midden-oosten. Een favoriet bij mensen die plantaardig eten. En ook tijdens het gourmetten fijn voor op een stukje stokbrood of gewoon bij een stukje gebakken vis of vlees.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

125 g gedroogde kikkererwten

2 tenen knoflook, gepeld

20 g peterselie, geplukt

3 theelepels tahini (sesampasta)

1 citroen, uitgeperst

5 el extra vierge olijfolie

11/2 tl gemalen komijnenpoeder

1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

1Week de kikkererwten 24 uur in koud water. Giet het weekwater weg en spoel de geweekte kikkererwten in een zeef onder koud stromend water na.

2Breng de kikkererwten in ruim water met zout aan de kook. Draai het vuur laag en schep het schuim van het water. Kook de kikkererwten in 1 uur gaar. Giet het kookvocht af en pureer de kickerwten met alle overige ingrediënten in de keukenmachine toe een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en voeg naar gewenste dikte en smeuïgheid nog iets water toe.

00:00

1 Reactie

Rob Wilken

april 2, 2017

Erg lekker en leuk tijdens feestje!

All fields and a star-rating are required to submit a review.