pastinaaksoep met rucolapesto en garnaal

pastinaaksoep met rucolapesto en garnaal

Deze fluwelig gebonden soep bestaat bijna puur uit pastinaak en een beetje kurkuma voor een prachtig gele kleur. De pesto van rucola en hazelnoten en de gebakken garnalen zorgen voor een mooi smaakcontrast. Lekker met kaas-havermoutcrackertjes.

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui en pastinaak op zacht vuur 3-4 minuten tot ze zachter worden, maar niet kleuren. Roer de kurkuma erdoor, schenk er 1 liter water bij en kook alles in 10 minuten zachtjes gaar. Pureer dit alles met de staafmixer tot een mooi gladde en licht gebonden soep. Breng de soep op smaak met ongeveer 2 theelepels zout en wat versgemalen peper.
  2. Pureer voor de pesto de rucola met de knoflook, hazelnoten en kaas in de blender of met de staafmixer in een hoge kom en meng alles met 5-6 eetlepels olijfolie tot een rulle pesto. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan en bak de garnalenstaarten op matig hoog vuur 3-4 minuten tot ze ondoorschijnend worden en lichtroze kleuren.
  4. Verwarm de pastinaaksoep vlak voor het serveren zo nodig opnieuw op zacht vuur. Schep de warme soep in diepe borden en druppel er vanuit het midden een swirl rucolapesto in. Leg in het midden een gebakken garnaal. Lekker met kaas-havermoutcrackertjes.

kaas-havermoutcrackertjes: Meng 100 gram geraspte oude Goudse kaas met 50 g havermout en ½ eetlepel komijn- of korinaderzaadjes en schep hier bergjes van op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crackertjes in een warme oven van 220 °C goudbruin en knapperig.

pastinaaksoep met rucolapesto en garnaal

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer