Paprikasoep met hüttenkäse

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie  ,   

mei 11, 2017

Geen pillen, maar paprika! Dit was de strekking van een artikel onlangs in de NRC. Steeds meer huisartsen en ook ziekenhuizen en zorginstellingen gaan leefstijl – gezonder eten en meer bewegen – inzetten als medicijn. Er komt meer en meer bewijs dat ziekten als diabetes-2, obesitas, soms ook migraine, met gerichte leefstijlaanpassingen kunnen worden voorkomen en zelfs genezen. Ik juich het toe dat artsen dit eindelijk serieus gaan nemen en zo de steeds maar stijgende kosten voor medische zorg proberen terug te brengen. Dat is hard nodig! Per dag blijken er 150 nieuwe diabetespatiënten bij te komen. Maar ik ben ook van mening dat die medische zorg veel te lang op zijn troon is blijven zitten, in plaats van zelf eens lekker in beweging te komen. Voedingswetenschappers en diëtisten trekken al jaren aan de bel. De nieuwe generatie twintigers en dertigers geeft inmiddels ook al jaren het goede voorbeeld en ze zetten dagelijks hun heerlijke gezonde gerechten op Instagram en Pinterest. Chiazaad en gojibessen waren een hype, maar gezond leven is een trend, die zij in hun leven hebben geïntegreerd. Veel artsen weten weinig over gezond eten, daar leren ze in hun studie helemaal niets over. Gelukkig is de huidige generatie nieuwe artsen zelf al geïnteresseerd. Ik vind het hartstikke goed dat artsen en instellingen curatief gezond eten en bewegen gaan inzetten om mensen beter te maken, maar het knopje moet natuurlijk al eerder om. Dat zou zoveel leed voorkomen. Dus ook veertigers, vijftigers, zestigers, zeventigers en tachtigers: op naar de groenteman – als het nog lukt op de fiets of lopend – en ga er voor! Met 300 gram groenten per dag wordt het leven zoveel leuker en lekkerder! Begin eens met dit overheerlijke paprikasoepje, zo lekker kan gezond echt zijn!

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 2-3

Ingrediënten

2 el olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

2 rode puntpaprika's, in stukjes

4 cocktailtomaten, in stukjes

2 el verse oreganoblaadjes

250 ml groentebouillon

2-4 el hüttenkäse

Bereidingswijze

1Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en paprika zachtjes aan tot het lekker gaat ruiken. Voeg de stukjes tomaat en 1 eetlepel oregano toe en smoor alles nog 1-2 minuten.

2Schenk vervolgens de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken.

3Pureer alles met de staafmixer of in de blender tot een mooi gladde en lichtgebonden soep.

4Serveer in wijde kommen en schep een volle lepel hüttenkäse in het midden. Strooi de resterende oreganoblaadjes erover. Lekker als voorgerecht, maar ook bij de lunch.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.