Open boekweitlasagne met zoete aardappel

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie  , ,     

januari 20, 2017

De boekweitpasta voor deze heerlijk winterse lasagne maak je zelf. Hoe je dit doet staat in de tip onder het recept beschreven.

recept uit LEKKER! Havermout, Quinoa en meer...

foto: Arjan Smalen

  • Voorbereiding: 40 min
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 4

Ingredi├źnten

8 vellen boekweitlasagne

300 g zoete aardappelen, geschild en in dikke plakken

1 prei, in stukken van 1 cm dik

25 g verse basilicum

1 teen knoflook, gehakt

25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

6 el olijfolie

4 cocktailtomaten, in vieren

200 g taleggio kas, in 16 plakken

keukenmachine

4 kleine, lage ovenschaaltjes, ingevet

Bereidingswijze

1Bereid de lasagne volgens het recept en kook de vellen met 2 tegelijk 2-3 minuten in een hapjespan met kokend water, laat de lasagnevellen over de rand van een vergiet uitlekken. Kook de zoete aardappel in een pan met ruim water en wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten de stukken prei toe. Laat de zoete aardappel en prei in een vergiet goed uitlekken.

2Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Pureer het basilicum in het kleine bakje van de keukenmachine met de knoflook, Parmezaanse kaas en 4 eetlepels olijfolie tot een pesto. Bestrijk de plakken zoete aardappel en de stukken prei dun met olijfolie en rooster ze lichtbruin in een hete grillpan.

3Leg in elk ovenschaaltje een vel boekweitlasagne en bestrijk het met wat pesto. Leg hierop 2 plakken taleggio en rangschik de zoete aardappel, prei en tomaat erop. Maal er wat zout en peper boven.

4Dek de groenten af met de andere vellen boekweitlasagne, strijk de pesto erover uit en leg de resterende taleggio erop. Schuif de schaaltjes in het midden van de oven en bak de lasagne in 20 minuten goudbruin en gaar.

boekweitpasta

Strooi een berg van 175 g boekweitmeel op het werkvlak en maak in het midden een kuil. Breek er een ei boven en voeg wat zout toe. Schenk er al mengend met je handen beetje bij beetje 100 -150 ml water bij en meng alles tot een stevig deeg. Kneed het deeg 6-8 minuten goed door tot het soepel en elastisch is. Laat het deeg afgedekt 20 minuten rusten. Vet het werkvlak in met een beetje olijfolie en rol het deeg uit tot een dunne lap van 2-3 mm dik. Snijd de deeglap voor lasagne in 8 stukken van 10 x 6 cm of voor tagliatelle in lange dunne repen.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.