Ontbijtmuffins met vijgen en blauwe bessen

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist    ,

april 22, 2016

Deze onbijtmuffin zijn heerlijk om de dag ervoor te maken. Maak ze op woensdag bijvoorbeeld samen met de kinderen. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een pot. Als je ze vaak genoeg maakt dan zie je zelf wel wat je er aan kan veranderen naar je eigen smaak. Bijvoorbeeld met abrikozen, frambozen of lijnzaad zijn ze ook heerlijk.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 12

Ingrediënten

125 g havermout

5 gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden

3 eieren

175 g amandelmeel

snuf zout

11/2 tl bakpoeder

11/2 tl kaneelpoeder

1 el (kokosbloesem-) of rietsuiker

100 g fromage frais battu of yoghurt

150 g bosbessen

Extra nodig; keukenmachine, muffinvorm met 12 holtes en papiercakevormpjes

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal de havermout in de keukenmachine in 2 minuten fijn. Voeg de vijgen toe en maal even mee. Voeg de eieren, amandelmeel, zout, bakpoeder, kaneelpoeder, suiker en yoghurt toe. En meng kort tot een mooi samenhangend beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en verdeel de bosbessen erover heen. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins goed afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten pot.

Tip; geef de kinderen deze bijna suikervrije muffin mee naar school als tien uurtje of onderdeel van de lunch.

00:00

2 Reacties

fleur@bureausintnicolaas.nl'

Yolanda

maart 1, 2018

Hallo Bouwina,

Helaas kan ik je niet aan de voedingswaarden helpen. Dit is echt een specialisatie voor diëtisten.
Het zijn allemaal gezonde ingrediënten, in een gevarieerd menu kun je prima dit in plaats van brood met beleg eten.
Groet,
Yolanda

bouwina

februari 23, 2018

Hoi, heb je ook de voedingswaarden van deze muffins? Dankjewel!

All fields and a star-rating are required to submit a review.