Tapas

Nachochips met refried beans en avocadospread

Tapas

Nachochips met refried beans en avocadospread

Sinds we een korte tijd in Californië hebben gewoond is ons gezin dol op Mexicaans eten. Jarenlang sleepten we koffers vol producten mee uit Amerika en maakten zelf tortilla’s, maar tegenwoordig is alles te koop in Nederland. Ook de refried beans of gebakken bruine bonen.  Je kunt ze zelf maken door gekookte bruine bonen met een gesnipperd uitje  te bakken en tegelijk met een stamper tot puree te stampen. We maken er een lekker hapje mee.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius en laat de chips daar in 6 - 8 minuten in warm worden.
  2. Leeg het blikje bonen in een magnetronbakje, verwarm 2 ½ minuut op 600 Watt, roer door, verdun desgewenst met enkele lepels water en zet nogmaals 1 ½ minuut in de magnetron.
  3. Prak het vruchtvlees van de avocado’s met een vork fijn. Voeg citroensap, 1 el kwark en zout en peper toe.
  4. Zet alles in schaaltjes op tafel en schep op de chips waar je zin in hebt, of maak een schaal en ga ermee rond.

Tip: Gebruik taco’s in plaats van chips en eet ze als lunch

Nachochips met refried beans en avocadospread

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer