Mueslirepen

Door Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional    

juni 7, 2017

Voor circa 20 stuks

Een simpele en traditionele reep, gemaakt van muesli en honing. En je krijgt waar voor je geld, want met dit recept maak je ongeveer twintig repen voor vijf á zes euro. Goed, lijkt me, want voor dat bedrag koop je in de winkel maar een stuk of drie energierepen.

 

Ingrediënten

500 g muesli, liefst met heel veel gedroogde vruchten en noten

400 ml vloeibare honing

Bereidingswijze

1Verwarm de oven tot 90 graden Celsius.

2Breng de honing aan de kook en laat hem op middelhoog vuur 10 minuten zachtjes koken.

3Meng de warme honing en de muesli.

4Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat van 3-4 cm diep en strijk glad.

5Zet ongeveer 1 uur in de oven.

6Laat gedurende 24 uur op kamertemperatuur staan. Zet het nooit in de koelkast, dan wordt het vochtig of valt het uit elkaar.

7Snij in 20 vierkantjes of rechthoeken en verpak elke reep in aluminiumfolie.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.