Macadamia mini muffins

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie  

februari 22, 2016

VROLIJKGROENE VOORJAARSMUFFINS
Voorjaarsvakantie … is gek genoeg de week bij uitstek om de sneeuw in te gaan. Voor de thuisblijver deze week het recept voor vrolijk groene voorjaarsmuffins. Om alvast in de stemming te komen of gewoon om dat gekwakkel van deze winter even te vergeten. Leuk om samen met de kinderen te maken en dan lekker te snacken. Dit recept en nog 175 andere verrassend gezonde recepten vind je in het boek LEKKER Havermout! Quinoa! en meer… Klik in de menubalk van deze site op onze boeken, daar vind je meer informatie over dit praktische kookboek.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten

150 g macadamianoten

150 g havermout

2 tl kurkuma

15 g platte peterselie

75 g geraspte belegen kaas

2 eieren

75 ml amandelmelk

3 el olijfolie

keukenmachine

muffinvorm 12 kleine holtes, ingevet

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd 12 macadamianoten apart en maal de resterende noten in de keukenmachine fijn.

2Voeg de havermout, kurkuma, peterselie en wat zout en peper toe en maal alles fijn.

3Voeg dan de kaas, eieren, amandelmelk en olijfolie toe en draai alles tot een glad beslag.

4Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm en druk in elke portie een macadamianoot.

5Zet de muffinvorm op de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

6Wip de muffins uit de holtes en serveer ze warm of lauwwarm op een schaal.

00:00

2 Reacties

Clara ten Houte de Lange

januari 24, 2018

Beste Tine,
Wat jammer dat de muffins te zwaar werden. Ik maak de mini muffins regelmatig en ze zijn altijd een succes. Misschien zijn ze ook wel erg heftig als grote muffin. In ieder geval is de baktijd voor grote muffins langer, reken op zo’n 25 minuten. En juist in die laatste minuten rijzen de muffins nog door, waardoor ze luchtiger worden. Als het beslag erg dik is (dat kan per keer verschillen), kun je het natuurlijk altijd verdunnen met een extra scheutje amandelmelk. En een theelepel bicarbonaat kan bij grote muffins misschien wel helpen. Gist heeft geen zin, want havermout bevat van zich zelf geen gluten. Succes voor een volgend keer.

Tinne Nuyts

januari 21, 2018

Wel, ik heb dit uit een kookboek gehaald en maakte er ipv 12 muffins (zoals in recept stond) maar 6. Heel erg zwaar wel. Ik vraag me af of het niet beter zou zijn met iets lopender beslag en wat gist of natriumbicarbonaat om het wat luchtiger te maken.

All fields and a star-rating are required to submit a review.