Lunch

Lamsvleeskroketjes

Lunch

Lamsvleeskroketjes

Lunchgerecht of hapje Voor 6 – 8 stuks

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn.
  2. Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel ca. 1 minuut zachtjes pruttelen en gaar worden. Schenk al roerend de bouillon in de pan en roer tot het mengsel gladgebonden is. Laat nog 2-3 min. Zachtjes pruttelen. Knijp het vocht uit de gelatine en los de blaadjes van het vuur af op in de saus. Roer het vlees door de saus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Spoel een diep bord af met koud water en giet de ragout erin. Strijk de bovenkant glad en laat de massa koud worden. Laat vervolgens in de koelkast minstens 1 uur (liefst langer) opstijven.
  3. Klop in een diep bord de eiwitten even los. Doe paneermeel in een ander bord. Verdeel de ragout in 6 – 8 porties en draai er kroketten van. Wentel ze door eiwit en vervolgens door paneermeel. Zorg dat dit zorgvuldig gebeurd. Herhaal dit paneren en laat tot gebruik in de koelkast drogen.
  4. Verhit olie tot 180 graden Celsius en bak de kroketten in kleine porties in 3 – 4 min. goudbruin. Laat de kroketten even uitlekken op keukenpapier.
  5. Lekker met brood en mosterd.

Wel even opletten dat ze goed gepaneerd worden. Maar dan heb je ook een lekker hapje.

Tip: als vulling kun je ook kalfsvlees, restjes wild of garnalen (met visbouillon) en verse kruiden gebruiken.

 

 

 

 

Lamsvleeskroketjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer