Hoofdgerecht

Konijnenrug met gestoofde courgette

Hoofdgerecht

Konijnenrug met gestoofde courgette

Niet alledaags, maar heerlijk ter afwisseling en in dezelfde tijd te bereiden als een gehaktbal.

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees met keukenpapier droog, bestrooi met zout en peper en bestrijk met mosterd.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin de stukken konijn rondom bruin. Laat ze met een deksel schuin op de pan in 20 – 25 min. gaar worden.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot en de knoflook ca. 2 min. zonder dat ze bruin worden. Voeg prei, courgette, tomaten en tijm toe en schep om. Voeg na 5 min. De tomatenpassata toe en eventueel een scheutje water. Stoof de groenten beetgaar. Ca. 10-12 min. Breng op smaak met zout en peper. Maak jus bij het konijn met een scheutje water en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Lekker met gekookte aardappels of linzen.

Tip: je kunt ook konijnbouten nemen. De bereidingstijd is 1 uur tot 5 kwartier afhankelijk van het formaat.

Konijnenrug met gestoofde courgette

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer