Knapperige broodtaartjes met geitenkaas

Door Nelleke van Lindonk

april 23, 2018

Als je toch weer teveel brood hebt gekocht en het niet bij de groene afval wilt gooien, is dit recept een mooie oplossing. Zeker omdat dit bijgerecht bij alle maaltijden van de dag gegeten kan worden. Of het nu bij een salade tijdens lunchtijd is, een deel van het zondags ontbijt of als bijgerecht bij een mooi stuk lamsvlees.

Op de foto heb ik kleinere broodtaartjes gemaakt door het mengsel over 12 muffin bakjes te verdelen. Gewoon een beetje uitproberen, en volgens mij kan het gerecht ook prima klaargemaakt worden in een grote ovenschotel, waar iedereen zelf een portie uitschept.

 

 

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 4-6 personen

Ingrediƫnten

8 sneden licht bruin brood, korst verwijderd

3 eieren

70ml room

1 fijngehakte knoflookteen

1 tl tijm, fijngehakt

boter

4 shiitake paddenstoelen

100 g verkruimelde geitenkaas

Bereidingswijze

1Snijd het brood in blokjes van 1 cm en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen. Snijd de shiitake in stukjes en bak ze in wat boter tot ze zacht zijn.

2Verwarm de oven tot 175 graden.

3Klop de eieren, room, knoflook, tijm en flink wat versgemalen peper door elkaar tot alles goed vermengd is.

4Schep nu met een rubberen spatel het brood, de shiitake en 2/3 van de geitenkaas door het eiermengsel. Laat een minuut of 4 staan tot al het vocht door het brood is opgenomen.

5Vet een muffin bakblik in en verdeel het mengsel over 6 muffin bakjes. Bak ze in een oven van 175 graden 10-14 minuten tot goudbruin.

6Bestrooi ze voor het opdienen met de rest van de geitenkaas.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.