Hoofdgerecht

Kippendij met gemarineerde artisjokken

Hoofdgerecht

Kippendij met gemarineerde artisjokken

Om zoveel mogelijk smaak uit de kippendijen te krijgen, wordt de huid van de kip eerst knapperig gebakken en daarna in vocht in de oven gegaard.

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 190 graden. Kruid de kip flink met zout en peper. Verhit olie in een, liefst gietijzeren, koekenpan. Leg de helft van de kippendijen met de huidzijde naar beneden in de pan. Leg een deksel op de kippendijen, niet op de pan. Zo druk je het vlees tegen de bodem van de pan. Bak op middelvuur 5 tot 7 minuten tot de huid knapperig is. Leg de kippendijen nu met de huidzijde naar boven in een ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de kippendijen.
  2. Giet het vet uit de pan en breng al roerend 5 eetlepels van het artisjokkenvocht, de bouillon, sherry en de vissaus in de pan aan de kook. Roer er de paprikapoeder en cayennepeper door.
  3. Verdeel ondertussen de artisjokharten, olijven, knoflook, citroenplakjes en tijm over de kip. Giet de saus erover en dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Zet de schaal 1 uur in de oven tot de kip mooi gaar is.
  4. Haal de folie eraf, zet de oventemperatuur op 210 graden en rooster de kip nog 15 minuten tot de huid knapperig is. Verwijder de tijm.

Kippendij met gemarineerde artisjokken

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer