Kaasfondue met Hollandse blauwe

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

december 9, 2015

Kaasfondue eten we altijd maar een keer of twee per jaar. Een daarvan is in de week voor kerst. Omdat het zo gezellig en makkelijk is. Gezellig en makkelijk is ook mijn motto voor deze week. Even genieten van de sfeer in huis voor de drukke kerstweek begint.

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 teen knoflook, geperst

400 ml witte wijn, op kamertemperatuur

350 g geraspte belegen boerenkaas, op kamertemperatuur

150 g blauwe kaas, (bij voorkeur Bastiaanse blauw), in kleine blokjes, op kamertemperatuur

2 el maïzena

6 el room

gemalen gedroogde Turkse peper (pil biber)

Bereidingswijze

1Verwarm in een pan met dikke bodem de wijn met de uitgeperste knoflook tot de wijn

2gaat bruisen.

3Roer er lepel voor lepel de geraspte kaas en de blauwe kaas er door. Wacht met iedere lepel tot de vorige opgelost is.

4Roer de maïzena met een garde goed door de room en schenk dit bij fondue. Blijf roeren tot het geheel bindt. Proef en breng op smaak met de pul biber. Schenk de fondue in een voorverwarmde kaasfonduepan en vervolgens op het rechaud.

5Zet ook het stokbrood en naar keuze de groenten, augurkjes en zilveruitjes op tafel.

Om te dopen: 1 stokbrood, in stukjes
Om uit te kiezen: gehalveerde cherrytomaatjes, worteltjes, gebakken champignons, stukjes bloemkool en broccoli
Erbij: augurkjes en zilveruitjes

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.