Hoofdgerecht

Italiaanse pompoentaart met Provolone

Hoofdgerecht

Italiaanse pompoentaart met Provolone

Het gebeurde me regelmatig dat de bodem van mijn hartige taart niet gaar was. Nu ik de bakplaat in de oven heet laat worden en mijn metalen taartvorm op de hete bakplaat zet, is het deeg altijd gaar.

Bereidingswijze

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die iets groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en zet in de koelkast.
  2. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten, voeg de pompoenblokjes met de rozemarijn en 3 eetlepels water toe en stoof afgedekt in 15 minuten gaar. Laat afkoelen. Verwarm de oven daarin de bakplaat voor op 225 °C.
  3. Klop in een kom de eieren met de mascarpone en wat zout en veel peper los en roer de geraspte provolone erdoor en afgekoelde pompoen erdoor.
  4. Schenk de vulling in de taart en bak in 35-40 minuten gaar en bruin.
  5. Garneer de stukken pompoentaart met een pluk rucola.

Italiaanse pompoentaart met Provolone

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer