Lunch

Inktvissalade met aardappel en Taggiasche olijven (Insalata di polpo con patate e olive Taggiasche)

Lunch

Inktvissalade met aardappel en Taggiasche olijven (Insalata di polpo con patate e olive Taggiasche)

Voor dit recept gebruik ik gekookte inktvis. Die is te koop in viswinkels en in (grotere) supermarkten. Desgewenst kan inktvis vervangen worden door andere vis, zoals gerookte makreel, gerookte forelfilet, tonijn of zalm. De zwarte Taggiasche olijven uit Ligurië (ook wel Taggiasca genoemd) hebben veel smaak, dus proef voor u zout toevoegt aan een gerecht.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels in dobbelstenen en kook ze in water met zout in 7 – 10 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Snijd de inktvis in stukjes en de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Klop in een kommetje een dressing van witte wijnazijn, zout en olie.
  4. Schep in een kom de dressing door de lauwwarme aardappelblokjes. Voeg de vis, de peterselie en de olijven toe. Proef of er zout nodig is.
  5. Tip: neem deze salade mee naar het werk of naar een picknick.

Inktvissalade met aardappel en Taggiasche olijven (Insalata di polpo con patate e olive Taggiasche)

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer