Inktvissalade met aardappel en Taggiasche olijven (Insalata di polpo con patate e olive Taggiasche)

Door Annelene van Eijndhoven  ,

augustus 30, 2018

Voor dit recept gebruik ik gekookte inktvis. Die is te koop in viswinkels en in (grotere) supermarkten. Desgewenst kan inktvis vervangen worden door andere vis, zoals gerookte makreel, gerookte forelfilet, tonijn of zalm. De zwarte Taggiasche olijven uit Ligurië (ook wel Taggiasca genoemd) hebben veel smaak, dus proef voor u zout toevoegt aan een gerecht.

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

250-300 g vastkokende aardappels, geschild en gewassen

175 – 200 g gekookte inktvis

40 g zwarte Taggiasche olijven, zonder pit

1 el peterselie, fijngehakt

3 - 4 el zonnebloemolie (of olijfolie)

1 el witte wijnazijn

zout, peper

Bereidingswijze

1Snijd de aardappels in dobbelstenen en kook ze in water met zout in 7 – 10 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.

2Snijd de inktvis in stukjes en de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn.

3Klop in een kommetje een dressing van witte wijnazijn, zout en olie.

4Schep in een kom de dressing door de lauwwarme aardappelblokjes. Voeg de vis, de peterselie en de olijven toe. Proef of er zout nodig is.

5Tip: neem deze salade mee naar het werk of naar een picknick.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.