Hoofdgerecht

Hete bliksem met salie, knoflook en wild zwijnham

Hoofdgerecht

Hete bliksem met salie, knoflook en wild zwijnham

Er zijn op het ogenblik zoveel lekkere appeltjes. Met het frissere weer fijn om daar hete bliksem mee te maken. Heel lekker met een wild zwijn hammetje. De mijne kocht ik bij poelier Ruig.

Ze hebben een fijne winkel in Oostzaan maar je kunt hun producten ook bestellen: Webpoelier.nl

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 35 minuten

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de aardappels in vieren. Zet ze op in koud water en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Afgieten.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
  3. Schil dan de appels, de uien en knoflook. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Halveer de uien en snijd in repen. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Hak de salie grof.
  4. Leg het hammetje in een braadblik en laat in de oven in ca. 20 minuten warm worden.
  5. Smelt in de tussentijd de boter in een ruime koekenpan of wok, voeg voordat de boter bruin wordt de uien, appel, bleekselderij en knoflook toe en roerbak tot de appels bruin en zacht beginnen te worden, 8-10 minuten. Bak de salie 1 minuut mee.
  6. Schep het appelmengsel op de aardappelen en stamp het samen niet al te fijn. Proef en voeg naar smaak peper, zout en eventueel ook wat mosterd toe.
  7. Snijd het vlees in dikke plakken. Schep de hete bliksem op borden, strooi er wat van de kruidenblaadjes over en leg de wildzwijnham erop. ®José van Mil

Hete bliksem met salie, knoflook en wild zwijnham

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer