Hoofdgerecht

Hertenbiefstuk met druivensaus, pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant

Hoofdgerecht

Hertenbiefstuk met druivensaus, pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant

Dit gerecht kan je van tevoren maken. Bak op het laatst de biefstuk. De pastinaakpuree wordt romig door de witte chocolade.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 85 graden Celsius. Snijd de ontbijtkoek zo dun mogelijk (ca. 2 mm). Droog de ontbijtkoek op een bakplaat met keukenpapier in 20 – 30 minuten krokant. Bewaar desgewenst in een trommel.
  2. Halveer de druiven, verwijder pitten, bewaar enkele druiven als garnering.
  3. Verwarm 1 el olie in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes 2 min. Op laag vuur. Voeg de fond, de wijn of het druivensap en de druiven toe. Laat zachtjes 20 – 30 min. Trekken. Zeef de saus. Breng met zout en peper op smaak. Verwarm vlak voor serveren en bind met klontjes koude boter of aan beetje gladgeroerd aardappelmeel.
  4. Verwarm weer 2 lepels olie in een pan en fruit hierin de rode ui ca. 2 min. Voeg rode kool toe, een scheutje water, wijnazijn, steranijs of kruidnagel en het kaneelstokje. Laat de rode kool zachtjes 20 min koken. Roer er halverwege wat rozijnen door. Breng de kool met zout, peper en desgewenst wat suiker op smaak. Verwijder kaneelstokje en steranijs.
  5. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Kook de pastinaken in de room in 15 – 20 min. Gaar. Pureer de pastinaken en de room met een staafmixer. Smelt er stukjes chocolade in. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verhit vlak voor het serveren 2 el olie en een klontje boter in een koekenpan. Dep het vlees met keukenpapier droog en bak de biefstukken in ca. 2 min. Per kant bruin en rosé. Laat ze in aluminiumfolie ca. 5 min. rusten terwijl u de rest verwarmd. Snijd de ontbijtkoek schuin doormidden.

Hertenbiefstuk met druivensaus, pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer