haringsalade met venkel en sinaasappel
haringsalade met venkel en sinaasappel

Haringsalade met venkel en sinaasappel

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken  , ,   

december 29, 2017

Deze haringsalade met venkel en sinaasappel kun je goed voorbereiden en omdat je het in kleine glaasjes serveert eet het ook makkelijk. Zo serveer je een verrassend gerechtje met Hollandse Maatjes. Een lekker hapje voor rond de jaarwisseling!

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Borrelhapje of amuse voor 4 personen

Ingrediënten

½ schoongeboende sinaasappel

¼ venkelknol

1 tl extra vierge olijfolie

kerriepoeder

1 el crème fraîche

1 schoongemaakte haring

venkelgroen of dille voor de garnering

extra nodig: 4 kleine glaasjes

Bereidingswijze

1Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schaaf of snijd de venkelknol ragdun en kneed met het sinaasappelsap, de olijfolie en peper naar smaak 3 minuten door elkaar.

2Roer 2 el van de sinaasappelmarinade (van de venkel) met de sinaasappelrasp en kerrie naar smaak door de crème fraîche. Snijd de haring in kleine blokjes.

3Verdeel de venkelsalade over 4 kleine glaasjes. Schep er de gesneden haring en het kerriesausje op. Garneer de haringsalade met venkelgroen of dille en serveer met een klein lepeltje of vorkje.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.