groentesalade met gebakken zeewiersnippers
groentesalade met gebakken zeewiersnippers

Groentesalade met gebakken zeewiersnippers

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken  , ,   

augustus 20, 2018

Deze groentesalade bestrooi ik met gebakken zeewiersnippers. De smaak heeft na het bakken iets weg van gebakken spekjes en geeft de salade wat extra pit en een lekker smaakje! Lepel er een grove mosterddressing over en bestrooi de salade met gebakken zeewierspekjes en vers geknipt bieslook. Met knapperig vers desembrood en extra olijfolie om te dippen zet je een kleurrijk en smakelijk gerecht op tafel.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 30 minuten

Ingrediënten

1 aubergine, In plakken van 1 cm

250 g sugar snaps, afgehaald

8 el olijfolie

2 uien, in dunne boogjes

1 kleine venkelknol, in dunne reepjes

2 puntpaprika’s (rood & geel), in lange repen

2 el gedroogde rode zeewiersnippers (Dulse)

1 el kruidenazijn

1 el grove mosterd

300 g kleine rijpe tomaten (bijv. Joyn), in partjes

1 blikje reuzenbonen à 255 g, afgespoeld en uitgelekt

7 sprieten bieslook

Bereidingswijze

1Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze ± 15 minuten liggen.

2Kook de sugersnaps 4-5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken.

3Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de uien met de venkel al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep ze uit de pan op een grote schaal.

4Voeg 1 eetlepel van de olie toe en bak de paprika al omscheppend totdat de repen beetgaar zijn. Schep ze uit de pan op de schaal.

5Bak in hetzelfde bakvet de zeewiersnippers totdat ze geelbruin zijn. Schep ze uit de pan op keukenpapier.

6Dep de aubergine droog met keukenpapier en bestrijk de plakken met olie. Bak ze in een ruime koekenpan aan beide kanten bruin. Schep ze uit de pan op de schaal.

7Klop intussen van de rest van de olie met de azijn, mosterd en peper en zout naar smaak een dressing.

8Schep de sugarsnaps, de tomaat en de bonen op de schaal en verdeel de gebakken zeewiersnippers en de dressing over de groentesalade. Knip de bieslook boven de schaal.

9Lekker met desembrood en een fris-groene olijfolie.

Tips
• Met verkruimelde feta of andere kaas erover maak je er een heerlijke maaltijdsalade voor 4 personen van.
• Zeewierproducten zijn te koop bij Natuurvoedingswinkels. Meer info over zeewier vind je op de site www.zeewierwijzer.nl

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.