Groente banketletter met fetakaas
Groente banketletter met fetakaas

Groente banketletter met fetakaas

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , ,     

december 5, 2017

Naast alle zoete lekkernijen op sinterklaasavond ook deze heerlijk groente banketletter met fetakaas. Op het heerlijk avondje wil je natuurlijk naast snoeperijen ook hartige hapjes serveren. Deze groente banketletter is heel origineel en lekker. Dit is typisch een recept dat ik graag wil delen. Alleen niet helemaal tot in detail alles heb opgeschreven tijdens het koken. Dus de opdracht is inspiratie van mij en je mag er zelf ook een draai aangeven. Het belangrijkste is 5 plakjes bladerdeeg en gaar gebakken groente. Dit kun je zelf invullen en mee variëren. Heb je nog wat groenten over vul er dan plakjes bladerdeeg mee en maak er vierkante sinterklaaspakketjes van. Kijk hier hoe je het recept maakt. En voor nog meer Sinterklaas inspiratie kijk je natuurlijk in Het grote Sinterklaaskookboek.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

100 gram worteljulienne

100 gram bietenjulienne

1/2 aubergine, in staafjes van 1/2 cm dik bij 5 cm lang

1/2 courgette, in staafjes van 1/2 cm dik bij 5 cm lang

1 kleine paprika, in dunne reepjes

1 eetlepel ras el hanout

4 eetlepels peterselie, fijngesneden

5 plakjes roomboterbladerdeeg, bijna ontdooid

1 ei, losgeklopt

50 gram fetakaas

1 eetlepel nigella zaadjes of sesamzaadjes

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 210 graden.

2Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de groente aan op middelmatig hoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, 1 el ras el hanout komijn en 4 el fijngehakte peterselie. Bak de groenten in circa 10 minuten of tot ze gaar zijn. Schep uit de pan op een bord en laat iets afkoelen.

3Bestuif het werkblad met en beetje bloem. Leg 5 plakjes bladerdeeg met ruwe bebloemde kant naar onderen, achter elkaar in een lange rij en druk de randen met een vork goed op elkaar.

4Verdeel de groente in een lange rij op het deeg.

5Strijk de randen in met losgeklopt ei.

6Brokkel de kaas erover.

7Rol het deeg over de groenten, leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat met bakpapier. Vorm in de gewenste letter. De S gaat het makkelijkste wat mij betreft.

8Strijk de bovenkant in met eigeel. Het mooiste is als je dit twee keer kunt doen, wacht een paar minuten en strijk dan nog een keer in.

9Bestrooi met de zaadjes.

10Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

11Serveer de letter lauwwarm bij een kop soep of koud als hapje.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.