Geroosterde aubergine met knapperige cavolo nero (palmkool)

Door Nelleke van Lindonk    

november 24, 2017

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

2 middelgrote aubergines (ca. 700 g totaal)

60 ml zonnebloemolie

1 tl gemalen komijn

6 cavolo nero bladeren, steel verwijderd

1 middelgrote komkommer, geraspt (100 g uitgelekt gewicht)

240 g Griekse yoghurt

2 tl citroensap

1 knoflookteen, geraspt

320 g cherry tomaatjes, gehalveerd

olijfolie

Bereidingswijze

1Verhit de oven tot 225 graden.

2Snijd de aubergines in de lengte in vieren en daarna diagonaal in stukjes van ca. 2 cm. Bekleed een bakblik met bakpapier en hussel de stukjes aubergine met de zonnebloemolie en wat zout. Rooster de aubergine in 20 tot 25 minuten bruin in de oven en schep halverwege even om. Haal uit de oven en bestrooi met de komijn.

3Rasp ondertussen de geschilde komkommer en knijp het vocht uit de geraspte komkommer. Je hebt ca. 100 gram geraspte komkommer nodig. Vermeng dit met de yoghurt, het citroensap en de knoflook. Breng op smaak met wat zout.

4Bestrooi de tomaten met wat zout en druppel er wat olijfolie over.

5Verhit een droge koekenpan (mijn favoriet is de gietijzeren). Scheur de koolbladeren in stukken en leg ze naast elkaar in de hete koekenpan (in 2 porties). Bak ze in ca. 4minuten tot er bruine plekjes ontstaan maar ze niet echt verbranden.

6Schep de yoghurt op 4 losse borden of in een grote platte serveerschaal en verdeel de tomaten, aubergine en kool erover. Bedruppel met nog wat olijfolie

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.