Gazpacho Risotto

Door Nelleke van Lindonk  , , , ,     

mei 22, 2017

Risotto blijft een van mijn lievelingsgerechten. En... ik ben duidelijk niet de enige in ons team. Er staan al verschillende heerlijke risotto recepten op onze site. Elke keer weer met andere ingrediënten, maar altijd met dezelfde basis bereidingswijze. Het vocht in deze risotto is gemaakt van gepureerde tomaten en komkommer. Dat geeft weer een heel ander smaakeffect dan een risotto die met bouillon gemaakt is. Een leuk idee met gasten; maak drie verschillende risotto ‘s, er is keuze genoeg op deze site. Het laat duidelijk onze verschillen zien, maar vooral hoe we elkaar aanvullen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

900 g rijpe tomaten, pitjes verwijdert en grof gehakt

6 kleine komkommers, geschild, ontzaad en grof gehakt

5 el olijfolie

300 g risotto rijst

1 gehakte knoflookteen

120 ml droge witte wijn

2 tomaten, gehakt en ontzaad

1 gehakte ui

4 el fijngehakte rode peper

1 gehakte rode paprika

3 el ongezouten boter

3 el gehakte koriander (garnering)

Bereidingswijze

1Pureer de tomaten in de keukenmachine tot vocht. Giet door een zeef en vang het vocht op (ca. 700 ml). Doe hetzelfde met de komkommer en vang daarvan ook het vocht op (ca. 700 ml). Doe het tomaten en komkommervocht in een pan en breng net aan de kook. Haal de pan van het vuur.

2Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de rijst en knoflook toe en roer door tot de rijst met de olie gecoat is. Voeg de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de wijn opgenomen is.

3Voeg nu al roerend steeds een grote soeplepel van het groentevocht toe tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot 3/4 van het vocht is gebruikt (10-15 minuten). Meng er dan de gehakte groentes door en ga door met al roerend zoveel van het groentevocht toe te voegen tot de rijst al dente is. Roer er tot slot de boter van het vuur door en breng op smaak met zout en peper. Schep op borden en garneer met koriander.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.