Courgette cake met walnoten, yoghurt en specerijen

Door Nelleke van Lindonk  , , ,     

september 29, 2017

De Amerikanen noemen het courgette bread, wij noemen het courgette cake. Er zijn inmiddels honderden variaties van dit soort cakes: wortel of banaan zijn denk ik de meest populaire variaties.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 50 min

Ingrediƫnten

185 g geraspte courgette

140 g bruine suiker

80 ml olijfolie

80 ml Griekse yoghurt

2 grote eieren, losgeklopt

1,5 tl vanille extract

190 g bloem

3 g baking soda (zuiveringszout)

2 g bakpoeder

3 tl gemalen kaneel

1 tl gemalen nootmuskaat

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen gember

2 tl geraspte citroenschil

60 g gehakte walnoten

Bereidingswijze

1Verhit de oven tot 175 graden en beboter een bakblik van ca. 20 cm lang.

2Meng in een grote kom met een spatel courgette, suiker, olijfolie, yoghurt, eieren en vanille extract.

3Meng in een andere kom bloem, baking soda, bakpoeder, specerijen, citroenschil en 1 theelepel zout.

4Doe de droge ingrediƫnten bij het courgette-mengsel en meng er tot slot de walnoten door. Schep het beslag in het bakblik en bak 40 tot 50 minuten. Draai het bakblik halverwege een keer. Check de cake met een houten prikker op gaarheid. Als de prikker er droog uitkomt is de cake klaar.

5Laat de cake 10 minuten op een rek in het bakblik afkoelen. Haal de cake dan uit het blik en laat volledig afkoelen.

00:00

1 Reactie

Margo

mei 30, 2018

Zo lekker…… staat bijna elke week in de oven

All fields and a star-rating are required to submit a review.