Citroen mascarpone taart
Citroen mascarpone taart

Citroen mascarpone taart maken

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken    

juni 12, 2017

Deze citroen mascarpone taart wordt op smaak gemaakt met citroensap en fijngeraspte citroenschil. De citroentaart wordt bestrooid met gehakte zure citroen kogels. Inmiddels is deze taart een van onze favorieten. De friszure, romige mascarpone combineert mooi met het knisperige van de zure citroen kogels. Het resultaat? Een verrassend lekkere en bijzondere citroentaart!

Bereidingstijd: ± 25 minuten + 2 uur opstijven
Voor 12 punten

Ingrediënten

150 g tarwebiscuit

85 g roomboter

2 (biologische) citroenen

6 blaadjes gelatine

400 g mascarpone

100 g suiker

125 ml slagroom

10 zure citroen kogels (van Napoleon)

Extra nodig: springvorm ø 24 cm, bakpapier, eventueel een keukenmachine of deegroller, keukenpapier

Bereidingswijze

1Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en maak ze fijn met een deegroller.

3Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het koekkruim over de bodem en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm in de koelkast.

4Boen 1 citroen goed schoon en rasp de gele schil dun af. Pers beide citroenen uit. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

5Roer de mascarpone met de suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf.

6Verwarm het citroensap tot tegen het kookpunt en los er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op.

7Laat het afkoelen tot lauwwarm en roer het gelatinemengsel door de mascarpone. Spatel de slagroom en de citroenrasp erdoor en verdeel het mengsel over de taartbodem. Laat de taart in de koelkast ± 2 uur in opstijven.

8Hak de zure citroen kogels in stukjes door ze, in de cellofaan wikkel, tussen 2 velletjes keukenpapier te leggen en er met de bodem van een steelpan op te slaan. Doe het voorzichtig zodat niet al het snoep door de hele keuken vliegt!

9Snijd de taart langs de rand met een scherp mes los en verwijder de rand van de springvorm. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de gehakte zure citroen kogels. Snijd de citroen mascarpone taart in punten en serveer direct.

Tip
Strooi de gehakte zure citroenkogels pas vlak voor het serveren over de taart want als de taart lang staat smelt het snoep en is effect een beetje weg! Ook kun je de taart zonder citroenkogels in punten snijden en er later het gehakte snoep over strooien.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.