Dessert

Chocolade aardappeltaart met frambozen

Dessert

Chocolade aardappeltaart met frambozen

Dit verrassende recept staat in het kookboek Power to the pieper. Aardappels zijn weer hip en hot en mogen gewoon weer op de menukaart. Deze taart kun je ook heel goed met zoete aardappel maken. Probeer het zelf en je zult verbaasd zijn dat ook aardappel heerlijk is in taart. En je je kunt de taart in plaats van met cacaopoeder ook bestrooien met fijngemalen amandel-, hazelnotenmeel of kokosmeel als je geen geraffineerde suiker wilt toevoegen aan je taart.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappels en snijd in grote blokken. Weeg 250 g en kook het in ruim water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Giet het kookvocht af en stamp de aardappel fijn met een pureestamper.
  2. Smelt de fijngehakte chocolade en boter au bain-marie in een vuurvaste kom met een bodem water. Het water mag de kom niet raken.
  3. Klop in een kom de eieren los, voeg dadelstroop, cacaopoeder, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout toe. Maal een snufje chiliflakes erboven en roer goed door elkaar.
  4. Voeg de gestampte aardappels toe en vervolgens de chocolade spatel alles door elkaar. Schep de massa gelijkmatig in de taartvorm. Plaats de taartvorm in het midden van de oven en bak in ca. 25 minuten gaar.
  5. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  6. Snijd met een scherp mesje de randen los en verwijder de taartring. Bestrooi de taart met een beetje cacaopoeder. Snijd de taart in punten, trek met een zesteur schilletjes van de sinaasappelschil boven de taart. Strooi de frambozen erover heen en serveer met een bol vanille- of kaneelijs.

Welke aardappelrassen; Bloemig tot zeer bloemig – Bildstar, Dore, Eigenheimer, Irene aardappels

Weetje: gebruik glutenvrij bakpoeder als je dit nagerecht helemaal glutenvrij wilt maken.

 

Chocolade aardappeltaart met frambozen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer