Lunch

Brandnetelpannenkoek met spekjes

Lunch

Brandnetelpannenkoek met spekjes

Heb je al eens brandnetels gegeten? Maak deze brandnetelpannenkoeken met spekjes en ik weet zeker je gaat ze vast vaker bakken! Brandnetels zijn heel gezond en smaken nog lekker ook. Gebruik alleen de jongen toppen van de planten en pluk ze op plaatsen waar geen auto’s rijden of honden uitgelaten worden. Je kunt ze roerbakken, bereiden als spinazie en verwerken in soep, hartige taarten en omeletten.

Lunchgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ± 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de brandnetels en blancheer ze 30 seconden in kokend water. Druk het overtollige vocht er goed uit.
  2. Klop een glad beslag van de bloem, een mespunt zout, het kerriepoeder, het ei en de melk.
  3. Verhit de helft van de olijfolie/boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de brandnetels met de helft van de spek ± 1 minuut. Schenk de helft van het beslag in de pan.
  4. Bak de pannenkoek bruin en keer hem als de bovenkant bijna droog is. Bak op dezelfde wijze nog 1 pannenkoek. Lekker met stroop.

Tip
Pluk en was brandnetels altijd met huishoudhandschoenen aan, van de brandharen kun je behoorlijk last hebben. Toch ‘geprikt’, wrijf dan goed met de blaadjes van de dovenetel dat dooft de brand een beetje.

Brandnetelpannenkoek met spekjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer