chocolat chip cookies
chocolat chip cookies

Bounty chocolat chip cookies

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist      ,

september 11, 2017

Yummie Bounty chocolat chip cookies; knapperige koekjes met chocola en kokos. Deze koekjes zijn een heerlijke traktaties voor iedereen die net uit school komt. Maak op woensdagmiddag of in het weekend een grote pot. Afgesloten blijven ze weken goed (als dat lukt). Je kunt met deze koekjes ook een snel en heerlijk door de weeks toetje maken. Maak een 'ijsburger' met twee koekjes en een bol vanille of kaneelijs.

  • Voorbereiding: 25 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 20

Ingrediënten

140 gram kokosolie

110 gram fijne kristalsuiker

100 gram lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel vanille-extract

1 ei

210 gram bloem + extra om te bestuiven

¾ theelepel bakingsoda

175 gram pure chocolade drops (71% cacao gehalte)

Bereidingswijze

1Roer de koksolie, suiker, basterdsuiker, vanille-extract met een mespunt zout en het ei in de keukenmachine door elkaar of kneed met de hand.

2Voeg de bloem en bakingsoda toe en kneed door het deeg. Voeg de chocolade toe, kneed goed door elkaar. Verdeel het deeg in drieën.

3Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank tot dikke rollen van 4 cm. doorsnede.

4Wikkel in plasticfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

5Verwarm de oven voor op 175 graden.

6Snijd de deegrol in 1 cm. dikke plakken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier naast elkaar met ruimte ertussen.

7Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen voor je ze in een glazen pot of koektrommel doet.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.