Bospaddenstoelensoep met roquefort

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie  , , ,     

januari 16, 2017

Deze lekker pittige paddenstoelensoep is een heerlijk licht voorgerecht en doet het ook goed als opwarmertje na een lange wandeling.

Recept uit LEKKER LANG JONG een voedselzandloper kookboek

Fotograaf: Arjan Smalen

  • Voorbereiding: 25 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

25 g gedroogd eekhoorntjesbrood

3 el olijfolie

250 g kastanjechampignons, in stukken

100 g cantharellen, in stukken

1/2 el verse tijmblaadjes + 4 toefjes

2 el fijne havermout

1 liter paddenstoelenbouillon

50 g roquefort, verkruimeld

Bereidingswijze

1Wel de paddenstoelen 10 minuten in 150 ml heet water, neem ze uit het vocht (bewaar het vocht wel) en hak ze fijn.

2Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de verse en geweekte paddenstoelen op matig hoog vuur bruin. Strooi de tijm en havermout erover en voeg al roerende de bouillon en het paddenstoelenvocht toe. Blijf roeren tot de soep kookt en licht gebonden is. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.

3Schep de soep in diepe borden of wijde kommen en strooi de roquefort in het midden. Garneer met een klein toefje tijm.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.