lunchgerecht

Bospaddenstoelensoep met roquefort

lunchgerecht

Bospaddenstoelensoep met roquefort

Deze lekker pittige paddenstoelensoep is een heerlijk licht voorgerecht en doet het ook goed als opwarmertje na een lange wandeling.

Recept uit LEKKER LANG JONG een voedselzandloper kookboek

Fotograaf: Arjan Smalen

Bereidingswijze

  1. Wel de paddenstoelen 10 minuten in 150 ml heet water, neem ze uit het vocht (bewaar het vocht wel) en hak ze fijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de verse en geweekte paddenstoelen op matig hoog vuur bruin. Strooi de tijm en havermout erover en voeg al roerende de bouillon en het paddenstoelenvocht toe. Blijf roeren tot de soep kookt en licht gebonden is. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Schep de soep in diepe borden of wijde kommen en strooi de roquefort in het midden. Garneer met een klein toefje tijm.

Bospaddenstoelensoep met roquefort

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer