Aziatische schar met snijbiet en komkommersalade

Aziatische schar met snijbiet en komkommersalade

Schar bakken in de oven. Een beetje van mij zelf en een beetje uit de Chinese keuken. Bij mijn Chinese familie wordt vis altijd van kop tot staart geserveerd. Een grote tarbot met zoute zwarte boontjes behoort tot één van onze favorieten. Dit recept met schar is een variatie op het familierecept.

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer, schaaf hem boven een zeef in plakjes en schep er 2 theelepels zout door. Laat de komkommer minimaal 15 minuten uitlekken. Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  2. Was de radijzen en snijd ze in plakjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Pel de knoflook, snijd er drie in dunne plakjes. Schil de gemberwortel, rasp 1 cm fijn en snijd de rest in dunne reepjes. Was de snijbiet en snijd de stelen en de bladeren in repen van ± 2 cm. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
  3. Schep de uitgelekte komkommer met de radijs, 1 uitgeperst teentje knoflook, de geraspte gemberwortel, de azijn, de vissaus, ½ eetlepel sesamolie, het sesamzaad en peper naar smaak door elkaar.
  4. Snijd de scharren aan de grijze kant om de 3 cm tot op de graat in. Bestrooi ze met peper en zout, leg ze met de ingesneden kant naar boven in een ingevette ovenschaal en verdeel er de helft van de knoflookplakjes, de helft van de gemberreepjes, de helft van de bosui, de zoute boontjes en de rest van de sesamolie over. Laat de vis in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gaar worden.
  5. Verhit intussen de arachideolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de ui al omscheppend bruin. Voeg de rest van de knoflookplakjes en de gemberwortelreepjes toe en bak ze 1 minuut mee. Schep de snijbiet erdoor en roerbak totdat de stelen beetgaar zijn.
  6. Schep de rest van de bosui en de sojasaus door de snijbiet en serveer met de salade bij de vis. Lekker met gekookte mie.

Aziatische schar met snijbiet en komkommersalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer