avocado komkommer sushi
avocado komkommer sushi

Sushi avocado komkommer

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , , , , , , , , ,     

mei 4, 2017

Plantaardig eten is hip. Veel mensen willen bewuster leven. Eten daarom minder vis en vlees eten. En eten op verschillende momenten van de dag groente. Om aan de dagelijkse hoeveelheid groente te komen is dit een heerlijke snack of als onderdeel van de lunch.

  • Voorbereiding: 15 min

Ingrediƫnten

3 eetlepels sesamzaad

1 eetlepel komijnenzaadjes

1/2 eetlepel gedroogde oregano

1/2 eetlepel pulbiber

2 norivellen

1 komkommer, geschild

1 avocado, schoongemaakt

Bereidingswijze

1Rooster de sesamzaadjes en komijnenzaadjes in een droge koekenpan enkele minuten tot ze beginnen te geuren. Voeg de oregano en pul biber toe. Breng op smaak met zeezout.

2Snijd de komkommer doormidden. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in lange plakken.

3Leg de plakjes op de norivellen, laat de laatste 5 centimeter vrij. Schaaf de avocado in dunne plakjes erboven. Bestrooi met het sesamzaadjes mengsel.

4Rol de norivellen op. Bestrijk het laatste lege stukje norivel in met een beetje water. Snijd de norivellen in stukjes van 2 centimeter dik.

Tip; hoe langer je het laat staan hoe natter en zachter de norivellen worden door het vocht uit de komkommers.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.