Aspergesoep, lekker klassiek
Aspergesoep, lekker klassiek

Aspergesoep, Lekker klassiek

Door José van Mil - Pepper & Salt  , , , ,   ,   ,

april 8, 2018

Foto Henk Brandsen

 Aspergesoep kan worden gemaakt van de schillen en minder mooie stukken van asperges. Daarvan maak je een aspergebouillon, onder water zetten, aan de kook brengen en een uurtje laten trekken. De bouillon wordt dan gebonden door er aardappelzetmeel (die is aangelengd met een beetje water) door te roeren. Leuke en smakelijk rest verwerking maar een aspergesoep die wordt gemaakt van hele (geschilde) asperges (hoeven niet recht of gaaf te zijn) is voller van smaak en vind ik lekkerder. Een heerlijk voor- of lunchgerecht!

 Voor- of lunchgerecht voor  4 personen

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Ingrediënten

500 g asperges

¾ l kippenbouillon of water

1/8 l slagroom

peper & zout

nootmuskaat

paar sprietjes bieslook

Extra: staafmixer

Bereidingswijze

1Schil de asperges.

2Snijd de kopjes eraf (ca. 4 cm) en houdt ze apart.

3Snijd de asperges in stukjes, doe ze met de bouillon of het water in een pan in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook ze ca. 20 minuten tot ze goed zacht zijn.

4Pureer de soep met een staafmixer.

5Zeef de soep boven een pan.

6Voeg naar smaak peper & zout toe.

7Leg de kopjes van de asperges in de soep en kook ze ca. 5 minuten.

8Roer de slagroom door de soep. Kook nog 2 minuten.

9Roer er een snufje nootmuskaat door. Proef en voeg eventueel nog wat peper & zout toe.

10Schep de soep in kommen. Knip de bieslook erover en bestrooi eventueel met nog wat peper en/of nootmuskaat.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.