Keuken: Spaans

andijvie

Pittige Spaanse andijvie

Pittige Spaanse andijvie met veel knoflook, olijfolie en rode peper. Met azijn haal je de smaak omhoog. Deze verrassende andijvie uit de oven is heerlijk om als bijgerecht met vlees, gevogelte of varkensvlees te eten. Of koud als tapas met een beetje Serranoham.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

aardappel tortilla

Spaanse aardappeltortilla

Op mijn goodfoodtrip naar Malaga heb ik op het platteland in de bergen een heerlijke aardappeltortilla gegeten. Dit was een mooie hoge aardappeltaart met champignons. Er stond een kom met koude paprikadip - salmorejo naast om in te dippen. Aardappeltortilla is heerlijk om als tapas te serveren. Je kunt het ook als vegetarische (glutenvrije) lunch serveren met een toef sla of als bijgerecht bij gevogelte of vlees. Bekijk hier ook het tortilla recept van Clara.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist