Spaanse bonensoep met chorizo

Spaanse bonensoep met chorizo

Bereidingswijze

  1. Doe de witte bonen over in een kom en schenk er ruim water bij. Laat de bonen liefst zo’n 5-8 uur weken.
  2. Trek het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Bak de plakjes worst in een soeppan zachtjes tot ze vet loslaten. Draai het vuur dan hoger en bak de plakjes knapperig. Schep de plakjes chorizo in een kommetje en laat het vet in de pan zitten.
  3. Fruit de ui zachtjes glazig in het chorizovet. Laat intussen de witte bonen in een vergiet uitlekken en roer ze door de ui. Roer ook de paprikapoeder, tomaten en oregano erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  4. Schenk er dan 1 liter water bij en breng alles aan de kook. Voeg ½ eetlepel zout toe en wat versgemalen zwarte peper en laat de soep afgedekt 1 uur zachtjes koken. Roer regelmatig.
  5. Snijd intussen de courgette en de puntpaprika’s in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes uit de paprika’s. Snijd de stukken in plakjes. Snijd de snijbonen in ruitjes van 2 cm.
  6. Voeg na een uur koken de courgette, paprika en snijbonen aan de soep toe en laat de soep nog 20-30 minuten zachtjes koken tot de groenten en witte bonen gaar zijn, maar nog wel beet hebben. Serveer in wijde kommen en geef er volkorenbrood bij.

Spaanse bonensoep met chorizo

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer