Categorie: Vlees

Rillettes van Konijn

Rillettes is van oorsprong vet varkensvlees dat zolang werd gesmoord (in vet) dat het vlees in draadjes uit elkaar viel. Het werd en wordt dan koud gegeten als een soort paté met brood en augurkjes.  Tegenwoordig maken ze rillettes ook van ander vlees of (gerookte) vis. Deze warme rillettes at ik in Parijs bij Chez Michel, een Bretons restaurant met een heerlijk en betaalbaar keuzemenu. Adres: 10 rue de Belzunce . Vlakbij het gare du Nord. 

Door Annelene van Eijndhoven

Boven houtskool geroosterd rundvlees

Boven houtskool geroosterd vlees

Het is weer tijd voor de beste barbecue tips. Een stukje vlees grillen is makkelijk, snel en gezellig ook voor op door de weekse dag. Met een groot stuk vlees maak je in het weekend er een feestje van.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

paardenbloemengelei maken

Paardenbloemengelei maken

Heb je al een keer paardenbloemengelei gemaakt? Op ons erf ziet het gras er vrolijk geel en roze (van de pinksterbloemen) uit! Voor mij een teken dat ik mijn voorraadje paardenbloemengelei weer kan aanvullen.

Paardenbloemengelei is een gelei met een heerlijke bloemige smaak die ik goed vind combineren met extra belegen of oude kaas. Maar ook bij blauwschimmelkazen, kip en varkensvlees doet deze gelei het goed. Of bestrijk een zuurdesemboterham met boter en deze gelei, zo lekker!

Pluk de paardenbloemen ’s morgens en alleen op plekken waarvan je zeker weet dat het land niet bespoten is met insecticiden of roundup. Vanzelfsprekend laat je ook de paardenbloemen langs de wegkant staan. Maar in tuinen en weilanden waar niet gespoten wordt kun je naar hartenlust plukken.

Voor 4 potten
Bereidingstijd: ± 2 uur

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Lamscurry van Marieke

Na een paar dagen griep belde buurmeisje Marieke of ze ook voor ons lamscurry mocht maken. Een heerlijk cadeau.

Door Annelene van Eijndhoven

Lamsvleeskroketjes

Lunchgerecht of hapje Voor 6 – 8 stuks

Door Annelene van Eijndhoven

Traktatie-cadeautjes met saucijzengehakt

Door het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Dit gerecht is ideaal voor kinderen om in het weekend, op de woensdagmiddag of tijdens de vakantiedagen te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een een beetje een priegel karweitje.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Eendenborst met portjus, aardappel-knolselderijpuree en spruitjes

Een kerstklassieker. Het gewicht van vrouwelijke eendenborst (Canettes) of mannelijke - (Magret de Canard) verschilt nogal. Van een grote eendenborst kun je met 2 personen eten. Maar het ligt uiteraard aan het gezelschap en hoe uitgebreid het diner is.

Door Annelene van Eijndhoven

Hertenbiefstuk met druivensaus, pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant

Dit gerecht kan je van tevoren maken. Bak op het laatst de biefstuk. De pastinaakpuree wordt romig door de witte chocolade.

Door Annelene van Eijndhoven