Blog

TAPAS

TAPAS het nieuwste boek van Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels is alles in één: een verhalenboek, een kookboek, een reisgids en een fotoboek. Het leert je op een aanstekelijke wijze nader kennis maken met die bijzondere Spaanse eetcultuur.

Blog

TAPAS

TAPAS het nieuwste boek van Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels is alles in één: een verhalenboek, een kookboek, een reisgids en een fotoboek. Het leert je op een aanstekelijke wijze nader kennis maken met die bijzondere Spaanse eetcultuur.

TAPAS

Verhalen en recepten

TAPAS het nieuwste boek van Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels is alles in één: een verhalenboek, een kookboek, een reisgids en een fotoboek. Het leert je op een aanstekelijke wijze nader kennis maken met die bijzondere Spaanse eetcultuur. Edwin Winkels woont al 35 jaar in Spanje en Janneke Vreugdenhil is – door haar relatie met Edwin – ook aan het land verknocht geraakt. Beiden hebben een fantastische schrijfstijl.

Je krijgt niet alleen zin om naar Spanje te gaan, je wil direct pa amb tomàquet (brood met tomaat), pintxo met ansjovisje, pepertje en olijf, chorizo a la sidra (in appelcider) en champinoñes con ajo y perejil maken. Om zo maar een selectie te maken.

Omdat ik dit jaar mijn laatste etappe van mijn fietstocht naar Santiago de Compostela ga maken sprak dit verhaaltje me wel aan. Op de gevel van de kathedraal van Santiago de Compostela staat een zondaar afgebeeld met een galg om zijn nek die hem verhindert de empanada te eten die hij in zijn handen heeft. Groter kan een straf voor een Galiciër niet zijn. In elk Galicisch huis is er altijd wel zo’n pastei voorradig voor onverwachte gasten. Dit gerecht is van oudsher ook het ideale pelgrimsvoer: het beschermt de vulling voor het stof op de paden.

Een leuk boek voor jezelf of om cadeau te geven. Bestel het hier

.

.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *