Primeur! In Engeland hebben ze een pitloze avocado geïntroduceerd bij Marks&spencers. Avocado’s zijn hot en hip. Er is zelfs een restaurant dat de ‘Avocado show’ heet in Amsterdam. Pitloze avocado’s konden ook niet uitblijven. Het schoonmaken van een avocado is niet ingewikkeld, wel kan het een gevaarlijk klusje zijn omdat je op de gladde pit kunt uitschieten. De vele ongelukken in de keuken met deze vrucht hebben er voor gezorgd dat er een pitloze avocado is ontwikkeld. De gezonde vrucht heeft een iets andere vorm dus voor mij nieuwe inspiratie voor receptontwikkeling. En waarschijnlijk ook heel handig om deze wraps mee te maken.
De vegetariër, de kip en het ei
Wat voor een …tariër je bent of wilt worden hangt vooral samen met waarom je die stap wilt maken.
Lees meerMet peulvruchten word je oud!
Met peulvruchten word je oud! In vijf gebieden op de wereld is het aantal honderdjarigen opvallend hoog. Deze gebieden duidt men aan als de zogeheten blue zones. Er is onderzoek gedaan om een verklaring te vinden waarom de mensen hier zo oud worden. Daar kwamen een aantal gemende delers uit: zo bleek dat mensen in al die gebieden vaak peulvruchten eten en minder vlees.
Lees meerTulpenbollen yummy!
“Tulpenbollen zijn heerlijk”, zei mijn uitgever Frits Poiesz. “Ja, echt…” Hij was naar een boerendiner geweest waar allerlei gerechten met tulpenbollen op het menu stonden. Bloembollenboerin Johanna Zijn tafeldame bleek biologische bloembollenboerin Johanna Huiberts-van den Berg te zijn. Samen met haar man John teelt ze biologische bloembollen en die moet je nou net hebben als
Lees meer