Peashoots ofwel groene erwtenscheuten maak je in je eigen keuken of tuin. Om peashoots of wel groene erwtenscheuten te kweken koop je bij de natuurwinkel hele gedroogde groene erwten. (Dus niet de spliterwten voor die we voor de erwtensoep gebruiken). Hiermee maak je binnen een week peashoots. Doe een beetje aarde in een (glazen)pot. Schenk er een beetje water op en binnen twee dagen zie je de groene erwten uitlopen. De wortels gaan eerst naar beneden en dan schieten ze omhoog. De jonge erwtenscheuten zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het is niet alleen lekker en gezond. Het staat ook bijzonder decoratief in de keuken of op tafel. Zelf knip ik er lekker van tijdens de lunch, het gaat over de pasta en de groene salade wordt nog lekkerder. Je soep kun je ‘op pimpen’ met deze hippe garnering en je smoothie krijgt extra energie. Dit experiment is niet alleen leuk voor jezelf. Juist kinderen zijn erg onder de indruk omdat ze zien hoe snel het groeit. Voor je het weet maak je iedere maand nieuwe groene erwtenscheuten of geef je het cadeau. Al eerder heb ik zelf ook taugé gekweekt van mungbonen. Maak deze gelijk ook nu je toch bezig bent. Lees hier wat je daarvoor nodig hebt.
Geef een reactie Reactie annuleren
Tips & tricks voor een vegetarische barbecue
Vegetarisch barbecueën met veel lekkere verse groenten is hot. En dat is niet voor niets want een barbecue-maaltijd zonder vlees of vis is gezond, heel lekker en makkelijk. Veel groenten, paddestoelen en fruitsoorten smaken bovendien nog intenser als ze worden geroosterd en alles wat er aan natuurlijk lekkers in zit, blijft er ook in. Zowel
Lees meerHerfstbbq: gevulde pompoen op Cedarwood
door Emilie van der Woerd van kokenophout.com In maart zaaide ik de hele inhoud van een Hokkaido pompoen als een slinger door mijn toen net ingeplante voedselbos in het dorp Asch in de Betuwe. Nu haal ik er een mooie oogst vanaf en geniet van soepen, gegrilde pompoen op de bbq, cakes en last but
Lees meerKoken in de snelkookpan is snel, gezond en lekker
Mijn snelkookpan sist, sputtert en stoomt. Het is een fijne pan die ik al ik weet niet hoelang in huis heb en regelmatig gebruik. Vaak lokt dat gesprekken over koken uit. ‘Gebruik jij een snelkookpan?’ Alsof het over iets misdadig gaat. Ja, ik gebruik regelmatig een snelkookpan. Ik koop bijvoorbeeld nooit gekookte bieten, alleen maar
Lees meer
[…] Tip Erwtensprouts zijn de jonge toppen van erwten of peulenplantjes. Heb je een moestuin en zijn de erwten en peulen al gezaaid dan kun je rustig een paar topjes knippen om de soep mee te garneren. De planten groeien gewoon verder. Of zaai wat zaden in een pot in de vensterbank. […]